
سالن پرورش قارچ استاندارد با ساندویچ پانل
با استقبال روز افزون مردم در مصرف قارچ های خوراکی به عنوان مواد غذایی سرشار از پروتئین، نیاز به تولید هرچه بیشتر و استاندارد تر این محصول احساس شده و این امر موجب شده است که پرورش قارچ به شیوه نوین طرفداران بسیاری پیدا کند.
اما بدیهی است که اولین و مهمترین اصل برای راه اندازی چنین کسب و کاری، فراهم کردن سالنی استاندارد با رعایت تمام شرایط لازم است.
بنابراین در این مطلب به بررسی استانداردهای لازم جهت ساخت و طراحی سالن پرورش قارچ خواهیم پرداخت.
استانداردها و الزامات طراحی و ساخت سالن پرورش قارچ
قارچ به عنوان یکی از منابع غذایی سرشار از پروتئین با خواص دارویی و غذایی بسیار و تامین کننده ویتامین بدن شناخته شده است از اینرو محیط تولید و پرورش این محصول از حساسیت بالایی برخوردار است بطوریکه میبایست این محیط عایق، ایزوله و بهداشتی باشد.
سالن های پرورش قارچ استاندارد اغلب به دلیل مزایای بیشتری که دارند به شکل مربع یا مستطیل ساخته میشوند زیرا در این صورت لوله ها و مجاری بدون انحنا اجرا میشوند و عملکردی مطلوب را موجب میشوند.
مورد دیگری که موجب بهبود عملکرد مطلوب این سالن میشود اجرای سقف به شکل منحنی میباشد که هوا به خوبی جریان پیدا میکند.
همچنین به منظور ایجاد شرایط محیطی مطلوب، عایق بودن و حداقل تبادل حرارتی و رطوبتی سالن با محیط بیرون امری حائز اهمیت است و میبایست ورود و خروج هوا تنها از طریق هواسازها و دریچه ها انجام شود.
با یک عایق بندی خوب و مناسب هزینه های مربوط به تامین انرژی به حداقل میرسد.
مورد دیگری که در سالن قارچ میبایست رعایت گردد، زهکشی کف سالن به منظور خروج آب اضافی از سالن میباشد که این زهکشها باید به طور مرتب تمیز شوند.
دیوارها و سقف سالن میبایست در مقابل رطوبت و زنگ زدگی مقاومت لازم را داشته باشند.
ازنظر ایزوله بودن این محیط و ارتباط مواد غذایی با سلامت افراد، شستشو و ضدعفونی کردن سالن پرورش قارچ اهمیت بسیاری دارد لذا این امر میبایست به راحتی انجام شود و ساختار دیوار و سقف سالن باید صاف و بدون خلل و فرج باشد که حداقل میزان آلودگی را به خود جذب کند و موجب سهولت در شستشوی آن شود.
تمامی اجزای سالن از قبیل دیوارها، کف، فونداسیون و ... میبایست تحمل فشار بارهای وارده را داشته باشند.
اجزای بکار رفته در سالن و مصالح استفاده شده باید به گونه ای انتخاب شوند که تاثیر منفی بر روی کیفیت قارچ ها نگذارند و موجب تغییر در ظاهر آنها (رنگ و بو) نشوند.
یکی دیگر از مواردی که برای طراحی وساخت سالن پرورش قارچ اهمیت دارد، پیشگیری و تمهیدات لازم در صورت حریق میباشد.
بنابراین باتوجه به موارد ذکر شده، اگر به دنبال رعایت استاندارهای تولید و دریافت نتیجه مطلوب هستید، پیشنهاد ما به شما ساندویچ پانل های نوین و پیش ساخته است.
ساندویچ پانل ها در مقایسه با سایر مصالح، عایق بهتر و مناسب تری هستند. نمونه ای دیگر از مصالح ساختمانی که به عنوان عایقی مناسب در سالن پرورش قارچ عمل میکند، تری دی پانل میباشد.
ساندویچ پانل چیست؟
ساندویچ پانل نمونه ای از مصالح نوین و پیش ساخته است که ساختاری کامپوزیت دارد. علت نامگذاری این مصالح ساختمانی ساختار شبیه به ساندویچ آنها میباشد.
اینگونه از مصالح ساختمانی از دو لایه ورق فلزی جهت پوشش خارجی و یک لایه فوم در قسمت میانی تشکیل شده اند. فوم هسته ساندویچ پانل به عنوان عایق عمل میکند و سبب شده است که پانل های ساندویچی به عنوان بهترین عایق در صنعت ساختمان شناخته شوند.
ساندویچ پانل ها انواع مختلفی دارند که متناسب با نوع کاربرد دسته بندی میشوند اما درمیان انواع متعدد پانل، ساندویچ پانل پلاستی سول بهترین گزینه است.
ورق های بیرونی ساندویچ پانل پلاستی سول، ورق هایی گالوانیزه و یا آلومینومی هستند که توسط پلیمری آلی بر پایه ترموپلاست پلی وینیل کلراید (pvc) پوشیده شده است.
فوم پلی یورتان به عنوان متداول ترین نوع عایق ساندویچ پانل پلاستی سول بشمار میرود که با ویژگی های منحصر بفردی که دارد، پانل پلاستی سول را به ساندویچ پانل سالن قارچ و سالن های مرغداری تبدیل کرده است.
خصوصیات ساندویچ پانل سالن پرورش قارچ
ساندویچ پنل سالن پرورش قارچ میبایست چگالی و دانسیته لازم را داشته باشد که این میزان برای سالن های قارچ حداقل 18 کیلوگرم بر متر مکعب میباشد.
پانل هایی که برای مزارع قارچ و یا به عبارتی سالن پرورش قارچ استفاده میشوند دارای ضخامتی بین 7 الی 10 سانتی متر هستند.
نکته دیگری که رعایت آن در چنین سالن هایی ضروری است، نحوه ی اجرای سقف میباشد تا از تابش مستقیم نور خورشید و بارش باران جلوگیری کند. بنابراین سقف داخلی سالن بدون شیب نصب میشود و سپس بر روی آن سقف شیب دار دیگری قرار میگیرد که اجرای این امر توسط ساندویچ پانل ها ممکن میگردد.
باتوجه به روش متداول در چیدمان سالن قارچ و استفاده از روش کیسه ای، سقف سالن باید تحمل وزن این کیسه ها را داشته باشد که ساندویچ پانل های پلاستی سول این میزان مقاومت را دارا هستند.
استفاده از ساندویچ پنل در سالن پرورش قارچ، سازه ای سبک را موجب میشود و نصب و اجرای آن به آسانی انجام میشود.
سهولت در نصب سرعت بالای اجرای این پانل ها، کاهش هزینه های اجرا از نظر بکارگیری نیروی انسانی را به همراه دارد.
پنل ها درتمامی شرایط آب و هوایی قابل استفاده هستند و باتوجه به ضخامت کمی که دارند حداکثر استفاده از فضا را سبب میشوند.
استفاده از فوم پلی یورتان در ساندویچ پنل پلاستی سول این دسته از پانل ها را در مقابل آتش سوزی مقاوم ساخته است زیرا فوم های پلی یورتان به هنگام آتش سوزی گازهای سمی از خود آزاد نمیکند و از گسترش آتش نیز جلوگیری میکند.
ساندویچ پانل ها امکان اجرای سقف به شکل منحنی را برای بازدهی بالای سالن های قارچ نیز فراهم میکنند.
و در پایان لازم به ذکر است که ساخت سالن قارچ با ساندویچ پانل در مقایسه با مصالح سنتی از نظر اقتصادی مقروم به صرفه تر است زیرا این مصالح نوین علی رغم مزایای بسیاری که دارند از قیمت مناسبی نیز برخوردار هستند و پس از اجرا نیز با صرفه جویی در مصرف انرژی، هزینه های جانبی از قبیل کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد.
ساندویچ پانل پلاستی سول شرکت پانل آنلاین
مجموعه پانل آنلاین با سال ها تجربه در زمینه تولید و فروش انواع ساندویچ پانل سقفی و دیواری فعالیت میکند.
و همچنین خدمات متنوعی در زمینه خرید و نصب ساندویچ پانل ارائه مینماید.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی انواع ساندویچ پانل و سایر محصولات مشابه از طریق شمارههای موجود در سایت با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید و از قیمت بروز ساندویچ پانل مطلع شوید.