
روش تولید ساندویچ پانل
ساندویچ پانل چیست؟
ساندویچ پانل ها یکی از انواع مصالح ساختمانی هستند که با پیشرفت تکنولوژی و افزایش روز افزون نیاز به ساخت و ساز استفاده از آن ها رواج پیدا کرده است. نام سازه های پیش ساخته ساندویچ پانل برگرفته از ساختار ساندویچ گونه ی آن ها میباشد. ساختار لایه ای ساندویچ پنل از دو لایه بیرونی ورق فلزی و لایه میانی پانل از فوم عایق تشکیل میشود.
در دنیای امروز با پیشرفت تکنولوژی و تغییر سبک زندگی مردم، کارخانجات و مجموعه های بسیاری در جهت تامین رفاه و شرایط ایده آل برای زندگی در زمینه تولید ساندویچ پانل فعالیت میکنند. تولید این دسته از مصالح ساختمانی در ساخت منازل و سایر انواع سازه های پیش ساخته به طور چشمگیری موثر واقع شده است به گونه ای که پانل های ساندویچی با صرفه جویی در هزینه و زمان اجرا بر سایر مصالح سنتی برتری یافته اند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ساندویچ پانل و انواع آن میتوانید به سایر مطالب وبسایت ما مراجعه نمایید.
تولید ساندویچ پانل
لازم به ذکر است که پانل های ساندویچی در انواع دیواری و سقفی تولید و به بازار عرضه میشوند. تولید ساندویچ پانل به دو روش تمام اتوماتیک انجام میشود. این دو روش عبارتند از:
کانتینیوز (continues)
دیسکانتینیوز (discontinuse)
روش کانتینیوز (continues):
روش کانتینیوز (continues) در اصطلاح روش پیوسته نیز گفته میشود. در این روش از دستگاه کانتینیوز برای تولید انواع ساندویچ پنل استفاده میگردد و نحوه تولید به گونه ای است که مواد اولیه جهت تولید ساندویچ پنل از یک طرف و قسمت مربوطه وارد دستگاه میشود و از طرف دیگر محصول نهایی به صورت برش خورده، در اندازه و ابعاد موردنظر خارج میشود و سپس ساندویچ پنل های تولید شده بسته بندی میشوند.
منظور از مواد اولیه که وارد دستگاه کانتینیوز میشود شامل رول ورق گالوانیزه، فوم عایق و چسب عایق نیز میباشد که برای تولید پانل ساندویچی کاربرد دارند.
در این روش تولید، استفاده از نیروی انسانی در حداقل ترین حالت ممکن قرار دارد و اغلب فرآیند تولید توسط ربات ها و دستگاه های مکانیزه تویلد صورت میگیرد.
دستگاه کانتینیوز پلی یورتان
اولین دستگاه هایی که برای تولید ساندویچ پانل وارد ایران شدند دستگاه کانتینیوز پلی یورتان بودند بنابراین اولین ساندویچ پانل های تولید شده در کشور، ساندویچ پانل های پلی یورتان بودند.
دستگاه کانتینیوز پلی یورتان دارای 2 یا 4 رولگیر هستند و در موارد خاص متناسب با نوع کار دارای تعداد بیشتری نیز میباشند. در این دستگاه یک ردیف رولگیر برای روی ساندویچ پانل و یک ردیف برای قسمت زیرین ساندویچ پانل بکار میرود. دستگاه رولگیر به منظور باز کردن رول ورق های گالوانیزه استفاده میشود.
نحوه تولید در این دستگاه به اینگونه است که ابتدا رول ورق های گالوانیزه توسط دستگاه باز میشود، سپس ورق های موردنظر وارد دستگاه میشوند و پس از آماده سازی ورق رویی و زیرین ساندویچ پنل وارد غلطک های مخصوص به خود میشوند و متناسب با سفارش مشتری در فاصله ی موردنظر از یکدیگر قرار میگیرند. پس از این مرحله فوم عایق بین دو ورق موردنظر تزریق میشود. در این مرحله برای جلوگیری از پف بیش از حد ساندویچ پانل آن را تحت گرما و پرس قرار میدهند. در نهایت پانل ها وارد مرحله دیگری از تولید شده و با تیغه های مخصوص برش، در اندازه های موردنظر برش میخورند و بسته بندی میشوند.
دستگاه کانتینیوز پلی استایرن
دستگاه کانتینیوز پلی استایرن نیز همانند دستگاه کانتینیوز پلی یورتان عمل میکند و دارای دو غلطک و دستگاه رول فرمینگ میباشد که بر رو یا زیر پانل قرار میگیرند و آن ها را فرم میدهند. در این شیت های 2 تا 3 متری پلی استایرن را در میان دو لایه فرم دهی شده قرار میدهند و فوم موردنظر را با چسب مخصوص به ورق ها میچسبانند سپس در نهایت پنل های تولید شده در ابعاد دلخواه برش داده میشوند.
روش دیسکانتینیوز (discontinues):
همانطور که از نام روش دیسکانتینیوز مشخص است در اصلاح عامیانه روش ناپیوسته یا روش غیر ممتد نیز اطلاق میشود. همانطور که نامش مشخص است فرآیند تولید ساندویچ پانل در روش دیسکانتینیوز به صورت مرحله به مرحله و جداگانه انجام میشود و برخلاف روش کانتینیوز که همه اجزای پانل به طور همزمان و از یک طرف وارد دستگاه میشوند و از طرف دیگر دستگاه خارج میشوند؛ هر قسمت به صورت جدا تولید میشود و در نهایت محصول نهایی را تحویل میدهد. روند غیر ممتد تولید ساندویچ پنل در هر مرحله مدیریت میشود.
دستگاه دیسکانتینیوز پلی یورتان
در این دستگاه، ابتدا ورق های موردنظر توسط دستگاه رول فرمینگ برش داده میشوند. ورق لایه بیرونی در دستگاه مخصوص تحت پرس قرار میگیرد و سپس در بین دو ورق فوم پلی یورتان تزریق میکنند. در نهایت فوممیانی را با گرم کردن و خنک کردن خشک میکنند.
دستگاه دیسکانتینیوز پلی استایرن
دستگاه دیسکانتینیوز پلی استایرن نیز همانند روش قبلی، مراحل تولید را به صورت جداگانه انجام میدهد و در نهایت قسمت های تولید شده را بهم مونتاژ میکند.
روش تولید به این صورت است که ورق گالوانیزه توسط دستگاه رول فرمینگ به طرح مورد نظر درآمده و در ابعاد دلخواه برش میخورد. فوم پلی استایرن هم در ضخامت موردنظر برش میخورد و توسط چسب مخصوص به ورق های پانل میچسبد. در نهایت پنل تولید شده تحت پرس قرار میگیرد تا خشک شود ومحصول نهایی به بازار عرضه گردد.